lauantai 6. heinäkuuta 2013

26. kesäkuuta 2013


Kizhi
62° 04,466' N, 35° 13,187 E


Saavuimme, kuten tapanamme yleensä on ollut, keskellä yötä Kizhin museosaarelle. Veneet sijoitettiin rinnakkain yhteysaluslaiturin sisäreunaan. Aamulla lähdimme opastetulle saarikierrokselle.

Saari on kokonaan museoaluetta. Siellä on yli 80 vanhaa puurakennusta, joista osa on tuotu muualta. Suurin rakennus ja saaren ylpeys on puukirkko, johon ei ole käytetty ainuttakaan metallinaulaa. Kirkko on ollut viime vuodet korjauksen alla. Alimmaisen kerroksen hirret uusitaan, ja sisälle tehdään uusia kantavia rakenteita. Rakennustelineiden ympäröimänäkin rakennus oli hyvin vaikuttava. Olimme onnekkaita saadessamme oppaaksemme erittäin asiantuntevan ja innostuneen kielitaitoisen naisen.

Lähtö saarelta oli taas melkoinen soppa, koska sataman edustalle piti järjestää mediaa varten purjehdusparaati olemattomassa tuulessa ja ahtaassa paikassa, mutta kaikki pääsivät kuitenkin liikkeelle ilman vahinkoja.

Seuraavaksi yöksi menimme ankkuriin läheiseen kylärantaan lahden pohjukkaan, josta lähdimme seuraavana aamuna, osa läheisen raunioluostarin kautta, suoraan Povenetsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti