keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

16. maaliskuuta 2012

Ilha Grande

23° 08,288’ S, 44° 09,657’ W


Keskiviikko kului jälleen virastoissa asioidessa. Kirjoittauduimme ulos Brasiliasta, vaikka aiommekin käydä vielä muutamissa ankkuripaikoissa. Missään niistä ei voi kuitenkaan tehdä ulosselvitystä, joten tämä oli meille helpoin vaihtoehto (jonka laillisuus voidaan tietysti kyseenalaistaa). Torstaiaamuna moottoroimme Iate Clube Rio de Janeiroon tankkaamaan. Kiersimme typeryyksissämme kaksi länsireimaria länsipuolelta, ja pohjakosketushan siitä tuli. Onneksi Sarema on pitkäkölinen teräsvene, mutta harmittaa silti. Jäimme päiväksi ankkuriin Sokeritopan juurelle Urcan asuinalueen kupeeseen, josta lähdimme illalla, vastatuulessa kuinkas muuten, kohti Ilha Grandea.


Saavuimme runsaan 60 mailin ja 20 tunnin vastatuulessa ja kahden solmun vastavirrassa moottoroinnin jälkeen Ilha Granden suurimman kylän Abraãon edustalle ankkuriin. Tunnelma suurkaupungeissa vietettyjen viikkojen jälkeen on rauhallinen ja rento. Edessämme kohoavat Ilha Granden viidakkoiset rinteet, ja rannalta kuuluva rummutus tuo mieleemme Afrikan. Ilma on täällä selvästi viileämpää, vain 24°C ja vesi 23°C. Öisin ikkunoihin tiivistyy kosteutta, ja ensimmäisen kerran moneen kuukauteen tarvitsemme vähintäänkin lakanan peitoksi. Olemme viimeinkin poistumassa tropiikista!


Löysimme kylästä suureksi yllätykseksemme suomalaista jäätelöä myyvän baarin, ja Riitta sai vihdoin kauan kaipaamaansa rommirusinaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti