sunnuntai 6. marraskuuta 2011

4. marraskuuta 2011

Vihdoin Brasiliassa

03° 43,173 ' S, 38° 31,739' W


Saavuimme Fortalezaan eilen aamulla jerrykannut tyhjinä, eikä päivätankissakaan ollut enää jäljellä kuin parikymmentä litraa. Tulimme sivutuulessa ja melkoisessa virtauksessa Marina Park Hotellin marinaan, jossa kiinnitimme keulan poijuun (kaksi litran vesipulloa merkkinä) ja perän ponttoonilaituriin etelä-afrikkalaisen katamaraanin miehistön ja paikallisen veneilijän avustamina. Hoidettuamme pakolliset asiat eli ilmoittauduttuamme marinaan ja haettuamme automaatista paikallista valuuttaa, realeja, väsähdimme kaikki kolme ja nukuimme yli puolivuorokautta yhteen menoon.


Maanantaina aloitetaan näillä näkymin polttoainetankkien tyhjennys ja puhdistus. Tynnyreitä on jo laiturilla odottamassa, ja paikallinen mies tulee avustamaan. Aikaa tähän saattaa kulua useitakin päiviä, mutta tankit on saatava ehdottoman puhtaiksi. Epäpuhtaudet ovat vaivanneet meitä Havaijilta saakka, jossa saimme likaista polttoainetta. Voimme joutua viipymään täällä jopa pari viikkoa, ja jo nyt on selvää, että emme ehdi Kapkaupunkiin jouluksi, kuten alunperin suunnittelimme. Jatkuva vastatuuli, vastavirta ja ainainen remontointi ovat turhauttaneet jopa niin, että olemme pohtineet purjehduksen jatkamisen mielekkyyttä. Päätimmehän jo vuosia sitten, että purjehdusta jatketaan vain niin kauan kuin se on mukavaa. Mutta parin päivän lepo muuttaa helposti ajatukset. Vastatuuliosuutta on toki jäljellä vielä muutama sata mailia, mutta pahin on ohi, ja tästä eteenpäin olosuhteiden pitäisi helpottua. Se on kuitenkin varmaa, että emme milloinkaan enää lähde ehdoin tahdoin vastaavalle vastatuulilegille.
Matka Trinidadin Chaguaramasista Fortalezaan kesti 30 vuorokautta, joista meripäiviä oli 27. GPS:n trippimittariin kertyi kaikkiaan 2583 mailia, vaikka kartalta mitattuna matkaa on vain noin 1600 mailia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti