maanantai 10. lokakuuta 2011

9. lokakuuta 2011

Guyanan edustalla

07º 00.000' N, 58º 00.582' W

Tätä kirjoitettaessa olemme Guyanan pääkaupungin Georgetownin kohdalla noin 10 metrin syvyyskäyrällä vastatuulessa. Rahtilaivoja oli Orinocon jokisuiston edustalla seitsemän odottamassa luotsia, ja Georgetowniin näyttää olevan menossa kolme laivaa. Hämmästyttävää nähdä laivoja ankkurissa avomerellä, kun maata ei ole lainkaan näkyvissä. Olemme nähneet myös paljon kalastusaluksia, ehkä liiankin paljon, koska puheenaiheeksi nousi ryöstökalastus.


Rannikko on täynnä hylkyjä, joista suurin osa on kartan mukaan “vaarallisia”. Jätämme kaikkiin ainakin mailin etäisyyden. Ei ole lainkaan ihmeellistä, että sekstantin aikaan navigointivirheitä on tapahtunut. Mitään kiintopistettä kun ei ole näkyvissä, ja kellonaika oli silloin oleellinen tieto. Eläköön GPS!


Olemme kalastaneet hyvällä menestyksellä. Kahdesti muutaman tunnin uistimen vedon jälkeen olemme saaneet noin kilon painoisen kalan. Molemmat ovat olleet samaa lajia, ehkä makrilleja. Hyvän makuisia kuitenkin.
Seuraavaksi tulemme Surinamin edustalle ja sitten on vuorossa Ranskan Guyana. Brasilia antaa odottaa itseään vielä jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti